ذرت (Maize , Corn):
ذرت در مقایسه با سایر غلات محصولات فرعی غلات و سایر مواد خوراکی انرژی زا به عنوان یک استاندارد مطرح می باشد. در بسیاری از جیره های طیور، بخش عمده انرژی قابل سوخت و ساز، توسط ذرت تامین می شود. میزان تولید ذرت در سطح جهان حدود 600 میلیون تن است که 240 میلیون تن آن در آمریکا تولید می شود. چین با تولید حدود 100 میلیون تن و برزیل با تولید 40 میلیون تن در رتبه های بعدی هستند. بیشترین مقدار ذرت مورد استفاده در خوراک دام، ذرت درجه 2 در مقیاس آمریکایی است. با افزایش شماره درجه بندی ذرت دانسیته ان کاهش یافته و دانه های شکسته و مواد خارجی بیشتری در ان وجود خواهد داشت. ذرت درجه 2 نباید حاوی بیش از 5 درصد دانه شکسته و بیش از 5 درصد مواد خارجی باشد. به نظر نمی رسد دانه های شکسته شده انرژی قابل سوخت و ساز را کاهش دهند، اما وجود مواد خارجی چنین اثری خواهند داشت. دانه های شکسته شده محل های مناسبی برای رشد قارچ ها هستند.
ارزش انرژی زایی ذرت به نشاسته موجود در بخش آندوسپرم که به طور عمده آمیلوپکتین می باشد و جوانه آن که بیشترین مقدار روغن ذرت در آن است، بستگی دارد.
اثر جیره غذایی در تولید مثل طیور:
تأثیر در دستگاه تولید اسپرم (بیضه ها)در نتیجه کیفیت و کمیت اسپرم بهتر می شود و می تواند تعداد بیشتری تخم مرغ را نطفه دار کند.
تأثیر در دستگاه تولید تخم مرغ ،مواد غذایی ممکن است در دستگاه تولید مثل اثر کند و مرغ را وادار به گذارزدن تعداد بیشتری تخم مرغ نماید.
ممکن است مواد غذایی در ترکیبات تخم مرغ مانند املاح و ویتامین ها اثر کند واضح است که این امر در خاصیت جوجه درآوری تخم مرغ مؤثر خواهد بود.
تولک بری :
تولک رفتن از نظر ظاهری همراه با پرریزی و جایگزینی پرها و آغاز سیر قهقرایی ارگانهای تولید مثلی و قطع تخمگذاری میباشد. تولک رفتن یک فرایند طبیعی است و در شرایط طبیعی با کوتاهتر شدن روز (پاییز) این فرایند آغاز میگردد. اما تولک بری اجباری عبارتست از اعمال مجموعهای از تغییرات که بوسیله آن طیور را وادار به تولک رفتن میکنیم. تولک بری به عنوان یک دوره استراحت کوتاه در پایان یک دوره تخمگذاری طولانی مطرح است.
پر شترمرغ:
پر شترمرغ یکی از منحصرترین پرهای پرندگان است که بسیار لطیف و در عین لطافت قابل انعطاف نیز می باشد و از آن در ساخت بسیاری
از کالاهای تزئینی و ساخت انواع کفشهای زنانه، کیف، کمربند و لباس استفاده می شود.
شرکتهای بزرگی از این پرها برای بالا بردن کیفیت و زیبایی محصولات خود استفاده میکنند.
این پر جزء گرانترین پرهای پرندگان است. اولین جارودستی در آفریقای جنوبی از پر شتر مرغ
ساخته شد. در انگلیس قدیم، استفاده از این پر در لباسها سمبلی از شأن، مقام و پول بود.
در صنعت اتومبیلسازی نیز از این پرها، در مرحله پایانی رنگآمیزی ماشین استفاده میشود.
سرمایهگذاری مجارستانیها در بازار بذر ایران:
با برنامهریزیهای اتحادیه سراسری روستایی، سود شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی با ۹۰ میلیارد ریال افزایش بعد از واگذاری به ۱۵۰ میلیارد ریال خواهد رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای سراسری روستایی ایران امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: سال گذشته هیأتی از شرکت LAC HOLDING به نمایندگی از طرف کنسرسیومی مشتمل بر ۶۶ کمپانی مختلف مجارستانی آمادگی خود را برای اجرای طرحهای خرید، تولید و تکثیر بذور اصلاحشده اعلام کرد.
محمدرضا رئیسینژاد افزود: احداث گلخانه، کودهای ارگانیک، ایجاد محلی برای ارائه محصولات شبکه تعاونیهای روستایی بدون واسطه در مجارستان از بندهای رایزنیشده در این دیدار است.
رئیسینژاد ادامه داد: مقدمات واردات بذرهای نمونه صورت گرفته و انتظار میرود بهزودی محمولههای بذر به ویژه در حوزه دانههای روغنی وارد کشور شود.
خصوصیات بلدرچین تخمی خوب :
برای تشخیص یک بلدرچین تخمگذار خوب می توان با توجه به سوابق گله اقدام کرد مثل :رکورد تخم گذاری ،تولک رفتن ،شکل،وزن واستقامت تخم ،وخصوصیات ظاهری
🐦 خصوصیات ظاهری بلدرچین تخمگذار :
🔸چشم: چشم تخمی بزرگ ،درخشنده ،براق است
🔸مقعد: مقعد پهن ،گشاد ،مرطوب وسفید است .
🔸استخوان لگن : فاصله بین دو استخوان لگن دربلدرچین تخمگذار بیش ازیک انگشت است و فاصله بین استخوان لگن وسینه دو انگشت است.
🔸پاها : پاها محکم ،قوی ،سالم ،بدون برآمدگی وانحراف و ناخنها سالم و بدون ضایعه می باشد.
با توجه به این علائم می توان مدت تخمگذاری را مشخص کرد .
✅ خصوصیات بلدرچین درجه دو یا گوشتی:
🔸کم غذا می خورد،بیشتر وقت خود را به خواب می گذراند،زود به آشیانه می رود ودیر بیرون می آید،در فصل تابستان تولک (پرریزی)می رود ومدت طولانی تولک می ماند،تخمگذاری نامنظم دارد ورکورد تخمگذاری خوبی ندارد.
🔸تولک رفتن :
🐦 بلدرچین گوشتی پس از مدتی تخمگذاری پرریزی می کند که یک ماه به طول می انجامدوپس از 6هفته رویش مجدد پر تکمیل می شودوشروع به تخمگذاری می کند ..
🔸هم خونی :
اگربه مدت 2-1ماه از تخم یک گله بلدرچین برای جوجه کشی استفاده کنیم بدلیل جفتگیری های فامیلی ،هم خونی ایجاد می شود ودر نتیجه تولد جوجه های ناقص الخلقه ،فلج وضعیف را خواهیم داشت ،همچنین با کاهش تولید وکاهش رشد روبرو هستیم پس باید نرهای گله را عوض کرد .