4 عامل مهم در انکوباسیون مصنوعی تخمهای شترمرغ باید مد نظر قرار بگیرد:
درجه حرارت
رطوبت نسبی
تهویه
چرخش تخم ها
واکنش های مربوط به واکسیناسیون :
ممکن است پس از واکسیناسیون واکنش های موضعی یا عمومی در بدن پرنده ایجاد گردد .
واکنش های موضعی ، شامل : درد ، سرخی ، ایجاد جراحت ، دانه های کوچک ویا آبسه های خفیف در موضع تزریق واکسن می باشد.
واکنش های عمومی ، شامل : تب ، کاهش رشد و سایر علایم عمومی می باشد .
اثرات مفید آنزیم برخوراک طیور :
حذف فاکتورهای ضد تغذیه ای
افزایش قابلیت هضم اقلام غذایی موجود
افزایش قابلیت هضم NSP که بیشتر غیر قابل هضم برای طیور بودند
تکمیل کمبود آنزیمهای طبیعی بدن پرنده
پیشگیری از بیماری ها در گله های طیور :
بهداشت در مرغداریها :
تغذیه مناسب
شرایط لانه و تراکم مناسب
نگهداری گله بر حسب سن
معدوم کردن تلفات
تشخیص مرغهای بیمار و ضعیف
جلوگیری از ورود آلودگی از خارج به مرغداری
نشانه ها و دوره بیماری
پیشگیری
درمان
اصول تهویه موفق مرغداری در زمستان :
اصول تهویه موفق مرغداریها در طی زمستان نسبت به تابستان بسیار متفاوت است. تحت شرایط محیطی گرم، حداکثر جریان هوا به طور معمول لازم است تا به صورت مستقیم پرندگان را خنک گرداند. تهویه توسط ترموستات یا کنترلکنندهها برطبق درجه حرارت مرغداری تنظیم میشود. زمانیکه هوا سرد است، از تماس هوای سرد بیرون با پرنده باید جلوگیری شود. به علاوه برای کاهش هزینههای گرمایی، فنها به میران حداقل استفاده میشوند.
گرم نگه داشتن پرندگان به میزان کافی با هوای سالم با کیفیت، هدف اولیه تهویه در هوای سرد است. تهویه در زمستان همچنین هدفی برای کاهش رطوبت از مرغداری برای حفظ شرایط بستر مناسب است. در هوای خیلی سرد حداقل تهویه فنها باید توسط یک تایمر برای اطمینان از تهویه کافی برای حفظ کیفیت هوا و حذف رطوبت صورت گیرد.
ویژگیهای تخم کبک :
تخم کبک به رنگ سفید مایل به زرد با لکههای کوچک قهوهای است این لکهها شکل و اندازه متنوع دارند. تخم این پرنده بیضوی و دوکیشکل است و نوک تیز آن کاملاً مشخص میباشد. وزن تخم از 16 تا 25 گرم است. میانگین طول تخمها 42 میلیمتر و عرض آنها 31 میلیمتر است. ضخامت پوسته تخم کبک حدود 228/0 میلیمتر و ضخامت غشای داخلی حدود 047/0 میلیمتر است. نسبت رطوبت در پوسته، زرده و سفیده به وزن کل تخم به ترتیب 2/15 درصد، 35 در صد و 8/49 در صد میباشد.
گندم :
گندم در اکثر کشورها به عنوان منبع اصلی انرژی در جیره های طیور مورد استفاده قرار می گیرد.
گندم ها را به طور سنتی به ارقام زمستانه و بهاره تفکیک می کنند.
استفاده از گندم برای تغذیه جوجه های گوشتی باعث استحکام بیشتر پلت می شود. همان پروتئین های گندم سخت که بهتر شدن ویژگی های پخت را باعث می شوند، به هنگام پلت کردن سبب اتصال اجزاء خوراک می شوند.
علیرضا رفیعیپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهارکرد: در تولید "مرغ سایز" سعی بر این است که سن پرورش 42 روز تعیین شود و میانگین وزن لاشه مرغ حدود 1400 گرم باشد.
وی تصریح کرد: در دنیا سن پرورش مرغ گوشتی حدود40 روز بوده که در کشور ما در برخی مواقع ممکن است به 55 تا 60 روز نیز برسد.
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد: برای تولید از وزن 1200 تا 1800 برنامهریزی شده و مطلوب این است که وزن لاشه کمتر از دو کیلوگرم باشد.
رفیعیپور با اشاره مزایای تولید "مرغ سایز"، گفت: از جمله این مزایای میتوان به بهبود ضریب تولید در سنین پایینتر اشاره کرد که با بهبود ضریب تولید مصرف دان مدیریت شده و از لحاظ اقتصادی به نفع تولید کننده بوده، همچنین از طرفی با کوتاه شدن دوره تولید در هزینههای نگهداری وپرورش نیز صرفهجویی میشود.
وی بیان کرد: با کاهش دوره پرورش دفعات جوجهریزی در سال افزایش مییابد و به نفع مرغداران و در راستای افزایش تولید است.
مدیر کل دامپزشکی استان عنوان کرد: از طرفی با افزایش طول دوره پرورش احتمال ابتلا به بیماریها و مصرف آنتیبیوتیک افزایش مییابد و با کاهش سن پرورش نیاز به استفاده از دارو کاهش پیدا کرده و به نوعی وابستگی به خرید و مصرف دارو نیز کاهش پیدا میکند.
معمولا کاهش میزان جوجه درآوری به سه دلیل عمده زیر می باشد :
عدم باروری و فقدان نطفه زنده در داخل تخم مرغ
مرگ نطفه درحد فاصل زمان تخمگذاری تا هنگام خواباندن تخم مرغها در دستگاه جوجه کشی
عدم رشد کافی و مناسب جنین و یا تلفات بین زمان خواباندن تا زمان خروج جوجه از تخم مرغ ، جهت رفع هر یک از علل فوق نیاز به چاره جویی و تمهیدات متفاوتی می باشد .
استفاده از کنجاله کلزا :
گیاه کلزا دارای گلهای زرد رنگ و غلاف و ساقه می باشد که در داخل هر غلاف 15 – 40 عدد دانه کوچک و گرد به قطر 1 – 2 میلی متر وجود دارد.
کنجاله حاصل از روغن کشی دانه روغنی کلزا به طور متوسط 35% پروتئین دارد که به میزان وسیعی می تواند به عنوان مکمل پروتئینی در تغذیه دام و طیور مورد استفاده قرار گیرد .
زمان هچ تخم های بلدرچین :
این زمان وابسته به گونه پرنده می باشد....
به عنوان مثال زمان هچ تخم بلدرچین “باب وایت” روز 23 ام الی 24 ام می باشد که آن نیز وابسته به دما و رطوبت صحیح داخل دستگاه می باشد. برخی گونه ها در روز 22ام و برخی دیگر در روز 25 ام دوره انکوباسیون هچ خواهند نمود.
پلت چیست :
تکنولوژی پلت ، کنسانتره ای فرموله شده را ارائه میکند که ازنظر فیزیکی و عبور ازسوراخهائی که اصطلاحا "دای" نامیده می شود تحت فشار مکانیکی در دستگاه های مجهز و مخصوص، پلت را عرضه میکند.
اولین قدم و گام در ارزیابی وضعیت یک مرغداری، کنترل محورهای مهم مدیریتی در سالن است که عمدتا شامل :
هوا
حرارت
رطوبت
برنامه واکسیناسیون